Lämmin salaatti paistetun kukkakaalin ja mausteisen kastikkeen kera

Salaatit
30 min
Annokset: 4

Ainesosat

Ainesosat 4 annokseen
1/2 kukkakaalia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikaa
1 tl jauhettua kuminaa
suolaa ja pippuria
1 kesäkurpitsa
2 kypsää avokadoa
75 g Earth Control saksanpähkinöitä

Kastike

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl chilikastiketta
10 g jauhettua inkivääriä
suolaa ja pippuria

Ohjeet

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa kukkakaali suun kokoisiksi paloiksi/kimpuiksi ja kääntele ne oliiviöljyn, paprikan, kuminan, suolan ja pippurin seassa. Levitä ne uuninkestävään vuokaan ja paista noin 20-25 minuuttia tai kunnes kukkakaali on kullanruskeaa ja rapeaa reunoilta.
Tee kesäkurpitsasta pitkiä suikaleita perunankuorijalla, mandoliiniraudalla tai terävällä veitsellä. Levitä kurpitsanauhat vadille. Leikkaa kypsät avokadot kuutioiksi, jotka asetetaan kurpitsaliuskojen päälle yhdessä karkeasti silputtujen saksanpähkinöiden kanssa.
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään ja maista. Kun kukkakaali on hieman jäähtynyt, laita se lautaselle kuten ennen tarjoilua, kaada päälle kastike.

Samankaltaisia reseptejä