Kvinoasalaatti uunijuureksilla, vuohenjuustolla ja cashewpähkinöillä

Salaatit
45 min
Annokset: 4

Ainesosat

Salaatti

4 punajuurta
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
3 dl kvinoaa
100 g lehtikaalia
2 omenaa
100 g pehmeää vuohenjuustoa
100 g cashewpähkinöitä

KASTIKE

4 rl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 tl sinappia
1 tl vaahterasiirappia
1 valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria

Ohjeet

Käännä uuni 200 asteeseen, kiertoilmalle. Kuori punajuuret ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Kieritä punajuuret oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa ja levitä leivinpaperilla päällystetylle pellille tai uuninkestävään vuokaan. Paista punajuuria uunissa n. 30-35 minuuttia - ne saattavat saada hieman väriä ja murentua, joten kääntele niitä silloin tällöin.
Vatkaa punajuurien paistuessa kastikkeen ainekset hyvin keskenään. Huuhtele kvinoa ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.
Pese lehtikaali perusteellisesti ja poista kanta keskeltä. Pilko kaali hienoksi ja sekoita keitetyn kvinoan, uunijuuresten, vuohenjuuston ja omenaviipaleiden kanssa. Kääntele kastike hyvin salaatin ympärille ja levitä se isolle vadille. Ripottele päälle karkeasti pilkottuja cashewpähkinöitä juuri ennen tarjoilua. Voit käyttää cashewpähkinöitä sellaisenaan tai paahtaa niitä hieman kuivalla, kuumalla pannulla.

Liittyvät tuotteet

Samankaltaisia reseptejä