Deglet Nour -taatelit tunnetaan karamellimaisesta mausta ja pehmeästä rakenteesta. Taatelit ovat luonnon vastine makeisille ja ne maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin. Paitsi välipalaksi ja makean nälkään, taatelit sopivat raakapatukoihin ja -kakkuihin, perinteiseen leivontaan sekä juustotarjottimelle!
Våra stenfria dadlar är noga utvalda eftersom de har en oemotståndlig, karamellik sötma och en utsökt, mjuk konsistens - vilket tillsammans gör dadlarna till ett naturligt snack som kan avnjutas direkt ur påsen.
Dadelpalmerna växer i det torra subtropiska klimatet i ökenregionerna i Tunisien. Dadeln är en odlad växt som har odlats i mer än 8000 år. Det tar åtta år innan du kan skörda dadlarna, men å andra sidan har dadelpalmen en livscykel som kan vara upp till 100 år. De solmogna dadlarna skördas i oktober till november, när de har fått en fin gul-orange färg. Efter skörden tas stenen bort och dadeln torkas i solen.