Paahdettu kurpitsasalaatti

45 min
Annokset: 4
Lehtikaalin ja paahdettujen hasselpähkinöiden kera
Reseptin tekijä:

Ainesosat

75 g lehtikaalia
1/2 myskikurpitsa
1/2 hokkaido-kurpitsa
2 valkosipulinkynttä
75 g fetaa
2 rkl Earth Control hasselpähkinöitä
2 rkl tattarinjyviä
suolaa ja pippuria
KASTIKE
2 rk oliiviöljyä
1rk hunajaa
1 tl sinappia
1/2 sitruunan mehu
Suolaa ja pippuria

Ohjeet

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puolita kurpitsat ja poista siemenet. Leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Murskaa tai purista valkosipulinkynent ja sekoita öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Sivele kurpitsaviipaleet mausteöljyllä ja paista leivinpaperin päällä noin 25-30 minuuttia.
Puhdista lehtikaali ja poista lehtiruodit. Hienonna kaali ja laita kulhoon. Paahda tattaria muutama minuutti kuivalla ja kuumalla pannulla. Tämän jälkeen paahda hasselpähkinöitä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja ruskea kuori irtoaa. Rouhi jäähtyneet hasselpähkinät, joista on siivottu kuoret pois.
Sekoita kastikkeen ainekset huolellisesti ja maista. Mausta tarvittaessa lisää. Sekoita kastike lehtikaalin kanssa ja levitä laakealle lautaselle. Murusta päälle fetaa ja lisää päälle kurpitsaviipaleet. Ripottele päälle tattaria ja hasselpähkinärouhetta.

Liittyvät tuotteet

Samankaltaisia reseptejä