Piparkakut mantelilla ja pistaasilla

Leivonta
Annokset: 100

Ainesosat

125 g voita
125 g sokeria
200 g siirappia
2,5 tl jauhettua kanelia
2 tl murskattua neilikkaa
2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl ruokasoodaa
400 g vehnäjauhoja
100 g mantelilastuja
35 g Earth Control -pistaasipähkinöitä (mieluiten suolattomia)

Ohjeet

Sulata voi sokerin ja siirapin kanssa pienessä kattilassa.
Lisää mausteet.
Sekoita taikinaan ruokasooda ja 200 g jauhoja.
Anna jäähtyä hieman ja vaivaa taikinaan käsin manteliviipaleet, pistaasipähkinät ja loput jauhot, kunnes taikina on tasaista eikä liian kuivaa.
Kauli taikinasta 4 pötköä, joiden halkaisija on n. 20-3-4 cm, ja kääri ne kalvoon.
Jäähdytä yön yli jääkaapissa.
Leikkaa pötköistä viipaleita
Levitä ne leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia.
Katso, etteivät ne tummu liikaa.
Anna jäähtyä ja tarjoile.
Säilytä kakut ilmatiiviissä astiassa.

Liittyvät tuotteet

Samankaltaisia reseptejä