Porkkanakakku vaniljakreemillä

Välipalat
>60 min
Annokset: 8

Ainesosat

Kakku

150 g mantelijauhoa
125 g spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl suolaa
3 kananmunaa
3 porkkanaa
1 omena
75 g saksanpähkinöitä
75 g neutraalia öljyä, esim. auringonkukkaöljyä
100 g sokeria

VANILJAKREEMI

150 g tuorejuustoa
50 g skyriä
1 sitruunan kuori
2-4 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
1/2 tl vaniljajauhetta

Koristeeksi

25 g hienoksi rouhittuja saksanpähkinöitä

Ohjeet

Sekoita mantelijauhot, spelttijauhot, leivinjauhe, kaneli, inkivääri ja suola keskenään kulhossa. Raasta porkkanat ja omena raastimen karkealla puolella. Pilko saksanpähkinät karkeaksi. Sekoita munat, öljy ja sokeri keskenään ja sekoita joukkoon kuivat ainekset ja saksanpähkinät. Sekoita taikina hyvin ja lisää raastettu porkkana ja omena. Kun taikina on tasaista, kaada se leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, Ø 22 cm.
Paista kakkua uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
Sekoita kaikki vaniljakreemin ainekset keskenään ja mausta lisäämällä siirappia tai hunajaa sen mukaan, kuinka makeaksi kreemin haluat. Levitä kerma jäähtyneen kakun päälle ja koristele hienonnetuilla saksanpähkinöillä. Säilytä kakku jääkaapissa, kunnes se on valmis tarjoiluun. Kakku pysyy kosteana ja hyvänä n. 2 päivää.

Samankaltaisia reseptejä