Pinjansiemenet

Huolella valikoiduissa pinjansiemenissämme on miedon pähkinäinen maku, joka korostuu, jos paahdat niitä pannulla hetken. Pinjansiemenet sopivat salaatin ja peston lisäksi mainiosti myös kalan kanssa nautittavaksi.

EC-pinenuts-1080x600.jpg

Luonnossa kasvaneet

Aina ei tule ajatelleeksi, että pinjansiemenet ovat todellakin havupuun siemeniä, jotka kasvavat käpyjen sisällä. Pinjat kasvavat pääosin Lähi-idän alueella, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Raaka-aineena pinjansiemenet ovat melko hintavia, mutta ihan hyvästä syystä -käpyjen kypsymiseen kuluu kolme vuotta ja sen jälkeen niitä pitää lämpökäsitellä siementen vapauttamiseksi. Yhdestä kävystä saadaan noin 40-50 siementä, joiden kova kastanjanruskea kuori on vaikea poistaa.

Huolellinen käsittely

Olemme kuorineet ja puhdistaneet pinjansiemenet huolellisesti ennen pussittamista, joten sinun on helppo käyttää niitä vaikka suoraan pussista.

EC-pinenuts2-1080x600.jpg

EC-pinenuts-salat.jpg

Helpot ja monikäyttöiset

Paahda pinjansiemeniä varovasti pannulla, kunnes ne muuttuvat kullankeltaisiksi. Näin vahvistat niiden pähkinäistä makua. Halutessasi voit suolata ne kevyesti ennen ripottelemista salaattiin. Kokeile esimerkiksi tomaattisalaatin päällä tai ihan perinteisen vihreän salaatin seassa. Pinjansiemenet ovat perinteinen peston ainesosa, mutta ne sopivat mainiosti myös erilaisten yrtti-siemen/-pähkinäkuorrutteisiin esim. uunikalalle. Voit käyttää niitä myös leivonnassa ja kotitekoisissa suklaamakeisissa.

Tuotteet