Pienet ja kirpeät karpalot

Kauniin punaisissa kanadalaisissa karpaloissa yhdistyy makeus ja hapokkuus. Lisää karpaloita mysliin tai salaattiin tai käytä leivontaan!

EC-about.jpg

Pellolta pöytään

Viljeltävän karpalopensaan istuttamisesta kuluu 3 vuotta, kunnes se on valmis sadonkorjuuseen. Toisaalta siitä saa satoa seuraavan 100 vuoden ajan! Karpaloita kasvatetaan kahdesta syystä: pääasiassa karpalomehun valmistukseen ja toissijaisesti kuivattujen, syötävien karpaloiden tuotantoon. Näin sato saadaan täysin hyödynnettyä. Karpalopensaita kasvatetaan suonkaltaisilla alueilla. Karpaloiden keräys tapahtuu veden avulla – pelloille lasketaan runsaasti vettä, jolloin karpalot nousevat veden pinnalle ja ne on helppo poimia. 

Huolellinen käsittely

Sadonkorjuun jälkeen marjat jäädytetään noin 3 kuukaudeksi, ennen kuin niistä uutetaan mehua. Tämän jälkeen karpalot makeutetaan ruokosokerilla, joka tasapainottaa karpalolle ominaista hapokkuutta. Lopuksi ne kuivataan huolellisesti uunissa, kunnes ne ovat pehmeitä ja mehukkaita pakattavaksi pusseihin.

EC-cranberries-1080x600.jpg

EC-cranberries-salat.jpg

Helppo käyttää

Makeankirpeä maku tekee karpaloista herkullisen naposteltavan suoraan pussista ja syvänpunainen väri kaunistaa salaatit ja leivonnaiset. Kokeile karpaloita pikkuleipätaikinassa, kaali- tai pastasalaatissa.

Tuotteet