Cashewpähkinät

Tarkkaan valikoidut cashewpähkinämme tulevat pääasiallisesti Vietnamista tai Intiasta, jotka ovat mitä parhaimpia kasvupaikkoja maailmassa niiden lämpimän ilmaston vuoksi. Miedot cashewpähkinät ovat niin lasten kuin aikuisten mieleen. Niiden pehmeä ja herkullinen maku tekee niistä myös mainion lisän salaatteihin tai välipalaksi tilanteeseen kuin tilanteeseen.

EC-cashew-600x1080.jpg

Luonnollisesti kasvatettua

Cashewpuu on lähtöisin Länsi-Intiasta, mutta sitä kasvatetaan hedelmäpuuna kaikkialla tropiikissa. Erityisesti se on yleinen hyötykasvi kaakkois-Aasiassa ja itä-Afrikassa. Kasvi on jopa 20 metriä korkea puu, jonka hedelmävarret turpoavat kukinnan jälkeen muodostaen cashew-omenaksi kutsutun hedelmän. Munuaisen muotoinen ”varsi” muodostuu cashew-omenan alapuolelle. Jokaisessa varressa on yksi siemen - cashewpähkinä. Puun c-vitamiinipitoisia hedelmiä syödään ja ne ovat myös lepakkojen ja lintujen herkkua.

Huolellinen käsittely

Cashewpähkinän ottaminen kuoresta on vaativa prosessi. Pähkinä poistetaan käsityönä. Pähkinä on kuitenkin mustan ja tahmean öljyn peitossa, joka voi ärsyttää ihoa ja näin ollen pitää huolehtia ihon suojauksesta. Cashewpähkinöiden toimittajillamme on joko Reilun kaupan tai Sedex -sertifikaatti, joka auttaa varmistamaan kuorinnan kanssa työskenteleville asianmukaiset työolot. Olemme lisäksi vierailleet toimittajiemme luona valitaksemme yhteistyökumppaneiksemme toimittajat, joilla on korkeat eettiset normit ja jotka kantavat sosiaalisen vastuunsa.

EC-cashew-barn.jpg

EC-cashew-salat.jpg

Helppo nauttia

Nauti kuivapaahdettuja cashewpähkinöitämme suoraan pussista tai lisää purutuntumaa salaattiin. Miedot cashewpähkinät ovat myös lasten suosikkipähkinöitä ja hyvä välipala vaikka turnauspäiviksi.

 

Paahdetut vai suolaamattomat?

Paahdetut cashewpähkinät on paahdettu omassa paahtimossamme. Kuivapaahtamisessa ei käytetä lisättyä öljyä, vaan annetaan lämmön vahvistaa pähkinöiden luonnollisia makuja.


Me tunnemme käyttämämme raaka-aineet ja haluamme houkutella niiden parhaat puolet esiin kaikkien nautittavaksi.

Cashew-EC-nuts.jpg

Tuotteet