Auringossa kuivatut aprikoosit ovat ihania. Aprikoosimme ovat valittu tarkoin niiden herkullisen ja mehukkaan koostumuksensa, keltaisen värinsä ja ennen kaikkea makean makunsa vuoksi. Aprikoosit ovat helposti naposteltava välipala kaikkina vuorokaudenaikoina.

EC-abricot-trees.jpg

Auringossa kasvaneet

Meidän aprikoosimme ovat peräisin Turkista, jossa lämmin Välimeren ilmasto luo ihanteelliset kasvuolosuhteet hedelmille. Kauniit aprikoosipuut kukkivat maaliskuussa ja hedelmät ovat kypsiä poimittaviksi jo kesäkuussa. Loppuvuoden aikana puu ei tuota uutta satoa.

Huolellinen käsittely

Sadonkorjuun jälkeen hedelmistä poistetaan kivet ja ne kuivataan Välimeren auringon alla. Jotta lopputulos olisi mahdollisimman laadukas, hedelmiä järjestellään useasti kuivatuksen aikana. Aprikooseihimme on lisätty rikkidioksidia kahdesta syystä: turkkilaisen perinteen mukaisesti haluamme säilyttää hedelmissä niiden kauniin värin kuivatuksen jälkeenkin sekä siksi, että rikkidioksidi mahdollistaa myös pidemmän säilyvyyden hedelmille.

EC-abricot3-1080x600.jpg

EC-abricot-salat.jpg

Enkel tilberedning

Nyd abrikoser som en lækker naturlig snack lige ud af posen. Du kan også med fordel pifte mellemøstlige gryderetter op med de soltørrede abrikoser ligesom de gør sig godt i fyldige salater som f.eks. couscous eller bulgursalat. Vi synes også at abrikoserne er gode i madkassen eller hjemmebagt brød.

Löydä suosikkisi